Familiekamer

De familiekamer is een sfeervolle ruimte waar de gast en/of de naasten de mogelijkheid wordt geboden om zich, op een andere plaats dan de gastenkamer, terug te trekken. Dit kan zijn om wat te lezen, muziek te luisteren, even op zichzelf te zijn of in verband met een speciale gelegenheid bijeen te zijn.

De familiekamer heeft een warme, huiselijke uitstraling en is ingericht met meubels die comfortabel zijn.

De familiekamer hebben we kunnen realiseren dankzij de financiële ondersteuning van vele levensbeschouwelijke instellingen en een donatie van de Rabobank.

Nieuwe bedbank voor de familiekamer

Stichting Hospice Dignitas biedt de mogelijkheid aan de naasten om te overnachten. Dit kan op de kamer van de gast zelf, maar het is ook mogelijk om in de familiekamer te verblijven. Vooral familieleden die van ver komen, waarderen dit zeer. Ook als het minder goed gaat met de gast en het einde van het leven nabij is, dan is het voor de naasten fijn dat zij in het Hospice kunnen blijven en de gelegenheid hebben om in de nabijheid van hun dierbare even tot rust te kunnen komen. Tot voor kort werd er in de familiekamer een opklapbed neergezet. Het slaapgenot was niet optimaal en het was qua ruimte ook passen en meten om het mogelijk te maken om twee personen te laten overnachten.

Bij de Gasbehandelingsinstallatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is het gebruik, dat wanneer de medewerkers 365 dagen ongevalsvrij gewerkt hebben hier een beloning tegenover staat. De beloning is dat er een bedrag van € 1.000 aan een goed doel wordt geschonken. De medewerkers hebben gekozen om dit bedrag aan Hospice Dignitas te schenken.

Op maandag 19 oktober zijn Rinus Geerestein en Joke Plinsinga namens de NAM op bezoek geweest bij het Hospice en hebben zij de cheque overhandigd. Dankzij de gezamenlijke steun van NAM Den Helder en BOT meubelen te Hoorn is er een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan.  Het Hospice heeft een prachtige nieuwe bedbank ontvangen. Het is een stijlvolle bank, welke uitgeklapt een comfortabele slaapplek biedt aan twee personen.  Op 29 september jl. kwam Dhr. Ruud Bot naar het Hospice om de bedbank “officieel” te overhandigen. Het is op de foto duidelijk te zien, hoe blij wij zijn met deze gift.

.