Ontvangsthal

Hospice Dignitas is er met name voor de mensen uit Westfriesland. In de hal van het Hospice hangen twee prachtige en zeer toepasselijke kunstwerken van Wil van der Velde. De ene foto toont het IJsselmeer en zeilboten, de andere foto toont de haven Enkhuizen.

Wil van der Velde draagt het Hospice een zeer warm hart toe. Zij heeft als professioneel fotograaf aangeboden om vrijwillig actief te zijn voor het Hospice en regelmatig mooie foto’s te maken.

De Gevelsteen

Het pand van Hospice Diginitas is in 2003 verrijkt met een bronzen gevelsteen, een steen met een verrassend element.

Baldi Dekker heeft dit kunstwerk gemaakt. Het is een reliëf, waarin de innige omhelzing van twee mensen herkenbaar is en dit is ook in het logo van het Hospice verwerkt. Het andere deel toont mensen die in beweging zijn en symboliseert dat het Hospice in de regio breed gedragen wordt.

Achter deze gevelsteen is een koker ingemetseld met daarin de intenties, opgesteld door de toenmalige vrijwilligers.

.