Stagemogelijkheden

Dignitas biedt geïnteresseerde collega’s, studenten en leerlingen uit de regio de mogelijkheid om in het hospice stage te lopen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: 

 

Opleidingsstage voor verpleegkundigen

Deze stage is voor een langere periode en vormt onderdeel van een (vervolg)opleiding, zoals de opleiding tot verpleegkundige niveau 5. 

Bij interesse kan contact opgenomen worden met Eric Ebbelaar, teamleider verpleegkundige zorg. Tel.: 0229 - 284060

 

Maatschappelijke en/of snuffelstage 

Het doel van deze stage is om jongeren tijdens hun schooltijd de mogelijkheid te bieden om buiten de school te leren en zodoende op een andere manier en in de praktijk kennis en ervaring op te laten doen in de samenleving. Deze ervaring  vergroot over het algemeen de betrokkenheid en verantwoordelijkheid.  

Bij interesse kan contact opgenomen worden met Monica Bleijendaal, vrijwilligerscoordinator. Tel.: 0229-284060


 

Een mooie dag voor de gasten en voor Sunny en Sarah

Op een stralende dag in mei hebben Sunny en Sarah een middagje meegedraaid in ons hospice. Een snuffelstage ter voorbereiding op het vormsel in groep 8.

De middag begon met een kennismaking en een rondleiding onder begeleiding van zorgvrijwilligers Magda en Ans.  Er zijn 8 gastenkamers, elke kamer heeft de naam van een bloem en hiervoor was een bijpassende kleurplaat geprint. Sunny en Sarah hebben deze allemaal prachtig ingekleurd en voor iedere gast een persoonlijke tekst hierop geschreven, daarna zijn deze geplastificeerd om zodoende als als placemat gebruikt te worden.

Elke placemat werd op een dienblad gelegd met daarnaast een vaasje zelf geplukte bloemen uit de siertuin. Om het geheel helemaal af te maken hebben Sunny en Sarah voor de gasten het fruit klaar gemaakt en met dienblad zelf naar de gast gebracht.

Onze gasten waren blij verrast en sommigen van hen vonden het fijn om met deze twee lieve jonge meiden een gezellig praatje te maken. Het was voor alle betrokkenen een bijzondere en geslaagde middag.

.