Nationale Hulpverlenersdag

 

Zondag 2 oktober 2016, was Hospice Dignitas aanwezig op de 3e Nationale Hulpverlenersdag in het Julianapark in Hoorn. De organisatie van deze dag, de Stichting Hulpverleners Respect, streeft naar meer respect voor hulpverleners omdat deze afgelopen jaren meer en meer te maken krijgt met tegenwerking en agressie. Hospice Dignitas was op deze dag ook aanwezig met een informatiekraam en diverse vrijwilligers en medewerkers die gedurende de dag met mensen in gesprek waren over het Hospice, de zorg die wij bieden, het vrijwilligerswerk en andere onderwerpen die ter sprake zijn gebracht.

 

Het ontbijt in de grote tent waar oa. de burgemeester en brandweercommandant voor de koffie en thee zorgden. Elsa Groenheide bedankte haar helden, de hulpverleners, omdat zij door spierziekte en ademhalingsproblemen en hartstilstand vele malen gebruik moest maken van ambulance en traumaheli. 

 

Erepenning voor hulpverleners

Tien hulpverleners ontvingen een speciale hulpverlenerspin, om uiteenlopende redenen. Dat waren Marion Jensch van Rode Kruis West-Friesland, Edwin Kindt van Stichting Evenementen Stad Hoorn, Henk Roos van de ambulancedienst, Pé Veldt van Regio Control, Yvonne de Boer van Noordwest Ziekenhuisgroep, motoragenten Robert Noorderbos en Bart, vrijwilliger Astrid Renckens van Hospice Dignitas en oud-brandweerman Joop Tuin. De tiende onderscheiding was voor reddingshond Meluha.

's Middags was Astrid uitgenodigd voor de talkshow voor de radio, die werd gepresenteerd door voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting, ambassadeur van de stichting.  Astrid heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt en heeft als woordvoerder namens het Hospice uitstekend gesproken over de zorg, het vrijwilligerswerk en hoe vrijwilligers begeleid worden.

Veel belangstellenden bij informatiekraam 

Ondanks het natte weer was er toch voldoende belangstelling voor de kraam van het Hospice. Kinderen konden een presentje (met dank aan Van der Meulen) grabbelen uit de “grabbelbus” onder het motto “Terwijl wij even babbelen mag uw kind gratis grabbelen”Veel belangstellenden hebben de mini-enquête ingevuld en ons hiermee geholpen om meer inzicht over onze bekendheid in de regio te verkrijgen. 

Het team van Hospice Dignitas kijkt met een goed gevoel terug op deze Nationale Hulpverlenersdag. We hebben het Hospice op deze dag en verschillende wijze weer wat meer bekendheid kunnen geven en dat stemt positief. 

.