Symposium

Op 6 februari 2014 heeft Hospice Dignitas een symposium georganiseerd. Op die dag was het precies 10 jaar geleden dat de eerste gast in het Hospice werd opgenomen. Een aantal collega’s zullen zich dit herinneren, want zij zijn nog steeds bij ons werkzaam. In die 10 jaar hebben we 700 mensen verzorgd.
Het symposium droeg de titel “Terugblik en toekomstvisie” en ging over wat we in de zorgverlening ontwikkeld hebben en wat we de komende tijd willen ontwikkelen.

Onze missie voor die dag was, dat de aanwezige betrokkenen bij de palliatieve zorg zich geïnspireerd zouden voelen in hun werk en leven door dit symposium. Een aantal sprekers waren hiervoor uitgenodigd en hebben over de volgende thema’s gesproken:

Zorg om betekenis
Door Carlo Leget, hoogleraar zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen en Annemieke Kuin, humanistisch geestelijke verzorger.
Naar een andere focus op palliatieve zorg
door Bart Schweitzer, huisarts, huisartsonderzoeker bij VUmc en projectleider PaTz.
Complementaire zorg, wat is de toegevoegde waarde in de palliatieve zorg?
door Martine Busch is directeur van het Van Praag Instituut, redacteur en
(mede-)auteur van de richtlijn complementaire zorg in de Richtlijn Palliatieve Zorg.

Het buffet dat bereid was door onze eigen kookvrijwilligers was verrukkelijk en zij kregen dan ook een welverdiende staande ovatie als dank. We kunnen terugkijken op een inspirerende en boeiende dag. Bezoekers hebben veel nieuwe ideeën opgedaan en genoten van Theater Draad  die fantastisch speelde.

.