Ontmoeten en verbinden

Samenhorigheid en gemeenschapszin in de regio vinden de betrokkenen bij de Protestantse Gemeente “Het Vierkant” (de vier dorpen Wognum, Nibbixwoud, Sijbekarspel en Benningbroek) belangrijk. Het is voor hen de motivatie om zich een jaar lang in te zetten voor een lokaal goed doel.
Het afgelopen jaar is de aandacht gericht geweest op Hospice Dignitas. Er is niet alleen een geweldig bedrag à € 2.000 bijeengebracht, maar even zo belangrijk: “er is een jaar lang meer bekendheid gegeven aan de wijze van zorgverlening”. Ingrid Heidema: “Wij zijn ontzettend blij met deze betrokkenheid van “Het Vierkant” met ons hospice, want wij willen het mystieke ervan wegnemen bij de mensen uit de regio. Het hospice kan namelijk van veel betekenis zijn voor zieke mensen en hun verwanten. Jezelf zijn in een positieve sfeer die rust geeft en mentale en fysieke ruimte ervaren zijn voor ons kernwaarden. Kwaliteit van leven staat bij ons centraal en het is belangrijk dat mensen weten hoe wij dit doen!”
Naast een aantal collectes zijn er veel activiteiten zoals een wandeltocht, de sobere maaltijd en een filmavond bij Cinema Oostereiland georganiseerd. Bij elke activiteit was Annie van Vlimmeren, vrijwilliger van het hospice persoonlijk aanwezig om de deelnemers te woord te staan en vragen te beantwoorden. Leden van de diaconie van Het Vierkant, Alex Kooi en Rens Opbroek: “Wij hebben het ontzettend op prijs gesteld dat Annie er altijd bij was. Het was voor de deelnemers een herkenbaar gezicht en dit heeft het gesprek over het hospice bevorderd en het geeft ons een goed gevoel van betrokkenheid.”
Symbolisch is de € 2.000 op een cheque weergegeven in de vorm van een hart. Twee mooie organisaties met hart voor de gemeenschap zijn met elkaar verbonden. Het bedrag dat bijeengebracht is, zal het hospice besteden aan de restyling van de woonkamer.
 

 

TENNISSCHOOL ALL-IN VOOR HOSPICE DIGNITAS IN BEWEGING.

Met het Ferry Holster Benefiet toernooi is "leven in de brouwerijgebracht".Op zaterdag 18 februari is er € 2.475 voor restyling van de woonkamer bijeengebracht.  “Wat een mooie avond” vertelt de directeur Ingrid Heidema. Samen met vrijwilliger Edith was zij aanwezig. Het Ferry Holster ALL-IN Benefiet Toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, in het Sportcentrum Hoorn, waarbij alle tennissers van Hoorn  en omstreken zich inzetten voor een goed doel. Hospice Dignitas te Hoorn was dit jaar de gelukkige.Van 18:30 tot 22:30 uur zijn er 60 wedstrijden getennist. 

Deze werden afgewisseld met een eigentijdse kwis, bingo en het rad van Fortuin waarmee mooie prijzen te winnen waren. Al deze activiteiten samen leverde het prachtige bedrag op van € 2.475. Hier kan het hospice 4 nieuwe stoelen, 2 salontafels, vitrage en verf/behang van kopen. Een prachtig bedrag als aanzet voor de totale restyling van de woonkamer. Ingrid Heidema; “Ik heb een aantal bijzondere gesprekken gevoerd met diverse aanwezigen. Goed om te horen, hoe men het hospice kent of heeft ervaren. Er zijn ook goede suggesties aangereikt over hoe we ons nog beter kunnen laten zien. En dat in een gezellige, levendige en ongedwongen sfeer.“

We kijken terug op een fijne samenwerking tussen de Tennisschool all in, Joris Kleinloog en Jan Willem en Hospice Dignitas, Paola Lisman, Ingrid Heidema en bedanken het Midden en Kleinbedrijf uit de regio voor het schenken van de warm ontvangen mooie prijzen.
 

Lions schenken acht IPads voor de zorg

Het jaar is voor Hospice Dignitas goed begonnen! Donderdag 5 januari zijn Leo van der Linden, Barto Ooijevaar en Wim Hasenbos van Lionsclub Hoorn de Doelen bij het Hospice op bezoek geweest. De President van de serviceclub, Leo van der Linden overhandigde maar liefst acht IPads! Verheugd namen de twee managementteamleden Monica Bleijendaal en Paola Lisman deze IPads in ontvangst. Een toost werd uitgebracht op deze mooie gift en de plezierige samenwerking. 

Paola: “We zijn ontzettend blij met deze gift en dankbaar dat de Lions zich de afgelopen tijd actief hebben ingezet om voor elke gastenkamer een IPAD te realiseren. Het is een waardevolle aanvulling op de zorg en de faciliteiten die wij bieden. Onze gast kan met de IPad bijvoorbeeld via Skype in contact zijn met relaties, maar ook kan de IPad voor ontspanningsdoeleinden worden gebruikt. Het digitaal zorgdossier is vorig jaar geïntroduceerd en de IPads zullen ook hiervoor worden gebruikt. De gast kan op zijn eigen kamer zijn persoonlijk dossier inzien. Vanzelfsprekend zullen de IPads goed beveiligd zijn en is de privacy van elke gast gewaarborgd!”  Monica vult aan: “De aanvullende zorg, die er bij het Hospice wordt geboden is hierdoor ook uitgebreid en verbeterd! Elke kamer heeft een eigen muziekinstallatie. Veelvuldig wordt deze gebruikt, maar de volume kan dan niet al te hard staan, want dan kunnen andere bewoners hier last van ondervinden. Via de IPad kan de gast nu, met een koptelefoon op, digitaal muziek op elk wenselijk volume beluisteren, als ook is er digitaal veel meer muziek beschikbaar.”

Gedurende 2016 hebben de serviceclubleden van Lionsclub Hoorn de Doelen diverse activiteiten georganiseerd om geld voor deze gift bijeen te brengen. Zo is er een Bridgedrive, wandeltocht en boekenmarkt georganiseerd. Hierbij hebben zij veel steun ontvangen vanuit het Midden- en Kleinbedrijf uit Hoorn, Blokker en Zwaag, als ook van de gemeente en Bridgeclub Zwaag -Risdam.Lionsclub Hoorn de Doelen zet zich al jaren in voor Hospice Dignitas. Zo hebben zij er eerder voor gezorgd dat er nieuw bestek is gekomen, is er nieuw tuinmeubilair gerealiseerd en hebben zij het mogelijk gemaakt dat er op elke gastenkamer een kleine koelkast staat. 

Paola: “Het is fantastisch wat de leden van Lionsclub Hoorn de Doelen allemaal voor Hospice Dignitas hebben gedaan en doen! Deze steun kunnen we als stichting goed gebruiken”.

 

Fleurige voorjaarstuin                                                      

dankzij bloembollenactie van het Clusius College.

14 leerlingen van het Clusius, onder begeleiding van hun docent de heer H. Kooistra, kwamen afgelopen donderdag 24 november met een bestelauto vol met bloembollen bij het Hospice op bezoek. Na ontvangst met koffie, thee of fris en een uitleg van Astrid over de betekenis van het Hospice werden de handen uit de mouwen gestoken.
Nadat tuinman Wout de plekken had aangewezen werden onder toezicht van de heer Kooistra kisten met bollen aangesleept, oude tulpenbollen verwijderd en werden nieuwe hyacinten, narcissen en heel veel tulpen geplant. De jongeren van het Clusius werkten heel goed samen om deze mooie klus te klaren. Dank aan het Clusius voor deze mooie actie waardoor de tuin va het Hospice er in het voorjaar weer fleurig bij zal staan.

.