Vrijwilligers

De bewoners van Hospice Dignitas kunnen rekenen op zorg en aandacht van professionele medewerkers. Maar zeker zo belangrijk voor de kwaliteit van de zorg aan de gasten en hun naasten is de steun van de vrijwilligers. Dagelijks zijn er in het Hospice vrijwilligers aanwezig. Mensen met levenservaring, contactueel vaardig, liefdevol en waar nodig terughoudend. Zij staan paraat wanneer het er op aankomt, met zorg, aandacht, liefde en een woordje. Ook zorgen zij voor een warme sfeer en de huiselijkheid, zij houden het huishouden draaiende, zetten koffie voor het bezoek, verzorgen het eten en maken het bed op.

Vrijwilliger in het Hospice word je niet zomaar, dat vereist een bepaalde instelling. Werken in het Hospice is verrijkend, maar het is ook intensief en emotioneel. Het vraagt om inzet en inzicht. Alle vrijwilligers volgen een uitgebreide basistraining en worden goed ingewerkt, daarnaast wordt er regelmatig bijgeschoold en is begeleiding beschikbaar.
 

Er wordt gewerkt met een team van ruim honderdveertig vrijwilligers. Zij worden begeleid en ondersteund door de vrijwilligerscoordinator Monica Bleijendaal.

Er zijn verschillende groepen vrijwilligers actief:

de zorgvrijwilligers

de gastvrouwen en gastheren

de kookvrijwilligers

de tuinvrijwilligers

technische vrijwilligers

overige vrijwilligers

.